Busreis ‘s-Gravenvoeren op 22/04/2019

Op 22/ 04/2019 (Paasmaandag) richten wij een busreis in naar de Paaswandeling ingericht door de Berg- & Boswandelaars van Voeren.

Vertrek aan het clublokaal om 7u30, terugreis voorzien om 16u00.                                                                                                                                                                                                               Prijs : € 10.00                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Punten: 15                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Afstanden : 5, 8, 12, 20 en 30 km                                                                                                                                                                                                                                                                      Inschrijving tot uiterlijk 10/04/2019 ( door overschrijving op de rekening van de club).

Wandelclub BBW Voeren organiseert dit jaar haar 26 ste PAASWANDELING opnieuw in het kader van de Euregio Marching Trophy ( EMT) in Mooi Voeren.  Het landschap vertoont oude Maasterrassen, prachtige bossen, graslanden, hoogstamboomgaarden, akkers, talrijke riviertjes, holle wegen en brongebieden. Typisch voor de streek zijn ook de talrijke kruisen en kapellen.  Heel wat bezoekers valt het op dat je in de Voerstreek verschillende typische planten en dieren aantreft. Everzwijnen, reetjes en vooral de das hebben er hun woongebied gevonden. In dit prachtige kader hebben de Berg- & Boswandelaars Voeren hun wandeling uitgestippeld. De start heeft, zoals gewoonlijk plaats in de ruime Kursaal in de Boomstraat in ‘s-Gravenvoeren. Een ruime parkeergelegenheid is beschikbaar tegenover de startzaal en in de zijstraten van de Berneauweg. Een speciale parkeerplaats wordt, na afspraak, voorbehouden voor de bezoekende clubbussen. De wandelingen volgen overwegend veldwegen en bospaden. Voor deze uitgave werd er gekozen voor het zuidoostelijke gedeelte van de Voerstreek met zijn prachtige vergezichten op de prachtige bossen en het Land van Herve. Mogelijkheid tot rusten is er in Sint-Martens-Voeren en Warsage.

Een aanrader voor de wandelaars op de korte afstanden is het Bezoekerscentum van de toeristische dienst gelegen tegenover de kerk van ‘s-Gravenvoeren. Hier kunnen geinteresseerden alle bijkomende informatie vinden over de fauna en de flora alsook over de verblijfsmogelijkheden in de Voerstreek.