Sinksentocht 2018 op zondag 20 mei

Startlocatie: Zaal Sanderus, Bellekouter 99 te 1790 Hekelgem

Afstanden: 4 – 8 – 12 – 16 – 20 en 30 km

Vertrek tussen 7u30 en 15u00

Inschrijving: € 1.10 voor de leden,  €1.50  voor niet leden, kinder onder de 12 jaar gratis

De kleine afstanden blijven rond Hekelgem en Teralfene en zijn voornamelijk bedoeld voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Het zijn uitsluitend verharde wegen.

De 12 km gaat naar de rustpost in de parochiezaal te Essene en van hieruit kunnen de lange afstandswandelaars nog één of twee lussen richting Asse wandelen. Zoals bij al onze wandelingen hebben we er nu ook weer naar gestreefd om een maximum aan natuur aan te bieden. Met de Sinksentocht is het Pajottenland op z’n groenst en als de weergoden ons dan niet in de steek laten wordt het zeker een prachtige wandeldag.

Hieronder de kaarten  en een korte beschrijving van de omlopen

Parcours Sinksentocht 2018

1.Parcours 4 Km (4,4 Km Rolstoelwagens)

Grotendeels verhard parcours toegankelijk voor rolstoelwagens. Het parcours gaat door de steegjes van Teralfene en we keren terug langs de velden van Hekelgem.

2.Parcours 7 km (7,1 Km)

Parcours afwisselend verhard en onverhard.

Via de Blakmeers en de Eksterberg gaat het parcours naar Essene. Vanaf het radiobaken (antenne) heeft men een mooi zicht op Essene en het achterliggende Pajottenland. De rustpost is in de parochiezaal van Essene.

Voor de terugweg gaan we langs het voetbalveld en langs veldwegen terug naar de vertrekzaal.

3.Parcours 10 Km (10,1 Km)

Parcours afwisselend verhard en onverhard.

Het vertrek is hetzelfde als de 7 Km. Boven aan de Gootberg gaan we linksaf en steken de Brusselsesteenweg over. Daar maken we dan een lus langs Bleeregem en keren dan terug naar Essene. Van aan het radiobaken is het parcours hetzelfde als de 7 Km. Ook de terugweg naar de vertrekzaal is gelijk.

4.Parcours 14 Km (13,5 Km)

Parcours afwisselend verhard en onverhard.

Het stuk naar de rustplaats in Essene is gelijk aan het parcours van de 10 Km. Voor de terugweg gaan we langs de Boonwijk en door vele veldwegels terug naar de vertrekzaal.

5.Parcours 21 Km (Parcours 13,5 Km + Lus 6,7 Km in Essene)

Parcours afwisselend verhard en onverhard.

Langs de achterzijde van de parochiezaal in Essene nemen we he knuppelpad en komen zo in de Dokkenwijk en Pullewouwe in Asse. Hier draaien we dan af richting Asbeek. Van Asbeek gaan we door veldwegen terug naar Essene

6.Parcours 30 Km (Parcours 13,5Km + lus 16,6 Km in Essene)

Parcours grotendeels onverhard.

Tot aan de wijk Pullewouwe is het parcours hetzelfde als de lus van 6,7 Km. Daarna gaan we naar de Kruisborre en stappen voorbij de mooi onderhouden kapelletjes en het mooi golvend landschap van Asse. Daarna dwarsen we terug de Edingsesteenweg en gaan naar de caférust in Asbeek.

Voor de terugweg volgen we de vallei van de Broekebeek tot in Asse en daar nemen we het bospad naar Asse-ter-Heide. Via de Heilsborre komen we terug naar Asbeek en het laatste gedeelte is terug gelijk aan de lus van 6,7 Km.

Er zijn nog andere combinaties van afstanden mogelijk, kijk daarom eens naar de afstandstabel.