Vlaanderen wandelt 2018

Vlaanderen wandelt – vroegere Nationale Wandeldag- gaat zoals in 2017  door op de laatste zondag van april, in 2018 dus op 29 april.

Door Wandelsport Vlaanderen werden deze keer Brakel en Brasschaat  naar voren geschoven als bestemming. Zoals gewoonlijk richten we weer een busreis in naar dit evenement. Bedoeling is om eerst naar Brasschaat te gaan.

Brasschaat : verborgen parel dicht bij ’t Stad

Bekend van zijn verschillende groendomeinen en parken en van het oudste bos van Antwerpen (Peerdsbos). Voor zij die een stoer parcours zoeken : loop in de voetsporen van de militairen en het vliegwezen met heel wat militair erfgoed.

Start : Peerdsbos/ de leerexpert Bredabaan 89 ( ingang Plantanenlaan) tussen 7.00 en 15.00u.

Afstanden: 4 – 7 – 10 – 14 – 18 – 21 – 25 en 30 km

Inschrijving : € 2.00

Organisatie: W.K. Noordergouw Brasschaat en Gemeente Brasschaat.

Brakel: hart van de Vlaamse Ardennen

Bekend van zijn schilderachtige, golvende landschappen met kleurrijke velden en bossen.  Brakel bestaat uit acht deelgemeenten – kleine dorpjes met elk hun eigen charme en verhaal. Een streek waar de natuur nog baas is, met een grote verscheidenheid aan fauna en flora.

Start : Basisschool Sint Augustinus tussen 6.30 en 15.00 uur

Afstanden:  6 – 10 – 15 – 22 – 29 en 35 km

Inschrijving : 2 € ( € 0.50 korting op vertoon van geldige lidkaart)

Organisatie : Everbeekse Wandeltochten

Gedetailleerde info over de verschillende parcours : www.brakelwandelt2018.be

Vertrek : 7.30 u aan ons clublokaal

Prijs : €10.00 ( busreis, inschrijving 2 wandelingen en busbon inbegrepen )

De definitieve inschrijvingen voor de busreis, door storting op de bankrekening van de club of door overhandiging van de busbons aan een bestuurslid,worden verwacht ten allerlaatste tegen 7 april 2018. Beide clubs vragen voor de bussen een voorinshrijving. Zij dienen de betaling hiervan te ontvangen ten laatste op 14/04/2018.