Sinksentocht 2021

  We hadden met z’n allen gehoopt om onze promotocht dit jaar normaal te kunnen laten plaatshebben maar helaas zijn we van de pandemie nog niet af    en wordt het dus nog eens een coronawandeling.

  De Covid-19 regels in Affligem zijn: “Je mag buiten sporten(wandelen) met maximum 9 andere personen (10 in totaal). Hou 1,5 meter afstand”. Zorg ook      dat je steeds een mondmasker bij hebt voor als het nodig is.

  Wanneer:      Het parcours is permanent bepijld van zaterdag 22 mei 2021 tot en met zondag 30 mei 2021.

  Waar:             Het vertrek is aan de Bellekouter en niet in Essene zoals in “Affligem Gespot” vermeld staat. Adres: Bellestraat 99 – 1790                                         Affligem.
                        De pancarte met info bevindt zich langs het voetbalveld.

 Afstanden:    Een parcours van 6 Km (7,3) gaat naar Teralfene.

                        Een parcours van 12 Km (12,3) gaat naar Essene en de wijk Doment.

                        Beide afstanden zijn helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
                        Wie wil kan de twee afstanden combineren. Doe dan wel eerst de 12 Km.

  Zoals bij de andere coronawandelingen kunnen de wandelaars gedurende de ganse periode vrij   vertrekken. Er is geen inschrijving en ook geen catering. De terrassen van de horeca zijn nu wel open   en daar kan je dan uw dorst lessen. Je zal dan wel even van het parcours moeten afwijken. In   Hekelgem   vind je in het centrum café “Onder den Toren” en in op de Brusselbaan “The New Fox”   (taverne).   

 

Beide parcours vertrekken langs de wielerpiste en de Okaaibeek. Boven aan de kasseiweg splitsen de parcours. De kleine afstand volgt de kasseiweg tot aan de wijk Langhaag. Via de fietsbrug komen ze aan de andere zijde van de E40 en stappen dan door een wirwar van steegjes door Teralfene. Ze passeren ook de Lourdesgrot van Onze Lieve Vrouw. De terugweg gaat langs de buikouter.

Het parcours van de 12 Km gaat na de splitsing de kouters in en via het voetbalveld komen ze in Essene. Dan is het even door de velden stappen tot bijna in Asse-te-Heide. Bij helder weer heb je daar   een mooi zicht op de wijde omgeving. Ze dwarsen dan de drukke Brusselbaan en komen in de wijk Doment. Nog even wat straten en dan duiken ze het   bos in. Het Roofridderspad is hier hun leidraad.
De terugweg gaat langs Hekelgem en via de Blakmeers komen ze terug aan de Bellekouter.

 Wie ook het parcours van de 6 Km wil stappen hoeft niet tot aan de Bellekouter te stappen. Je vindt er een aanduiding om op het parcours van de 6 Km   te geraken.

 Volg onderstaande link en krijg al een voorsmaakje van onze Sinksentocht.

 https://photos.app.goo.gl/so9sotUxbLmH2CDE9

  Opgelet: er komen veel klachten binnen over het 6-km parcours. Een aandachtspunt is dat er voorbij Mie Katoen, ter hoogte van het Q8 benzinestation      moet links afgeslagen worden in plaats van rechtdoor te gaan. We stellen vast dat de pijlen er regelmatig door vandalen worden verplaatst.

  Gebruik zoveel mogelijk de Gpx of de gdb bestanden of bel bij problemen naar het nummer van de parcoursverantwoordelijke

 

                                    Hieronder vinden julle de gpx en gdb bestandjes

                              6 km  gpx          6 km gdb          12 km  gpx         12 km  gdb