Hier proberen we op regelmatige tijdstippen iets te publiceren voor de lekkerbekken:

Frangipannetaart   ( Recept van Leona )

Nodig  : 

taartvorm +/- 26 cm diameter   –   200 g boter   –   300 g kristalsuiker    –   3 eieren   –   1 klein buisje amandelextract   –   30 gram gemalen cocos ( of gemalen amandelen)    –   170 g zelfrijzende bloem   –   100 cc melk   –   abrikozenkonfituur   –   bloemsuiker.

Werkwijze:  

boter, suiker en eierdooiers goed mengen   –   voeg toe: amandelextract, cocos, melk   –   dan de gezeefde bloem toevoegen   –   vervolgens de stijfgeklopte eiwitten   –   vorm beboteren en bestrooien met bloem   –   deeg in de vorm gieten en 45 min laten bakken op 175 °   –   na het bakken abrikozenconfituur over de hete taart strijken    –   goed laten afkoelen   –   glazuur maken : 5 dikke soeplepels bloemsuiker + klkein beetje water goed mengen tot een dikk brij en dit over de koude taart uitstrijken   –   eventueel een gekonfijte kers in ’t midden leggen om af te werken.