Winterwandeling Denderleeuw – Iddergem ( niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens )

 

Gratis wandeling aangeboden door Wandelclub De Pajotten Hekelgem vzw

OPGEPAST!
De wandeling kan maar doorgaan als IEDEREEN zich aan de voorgeschreven maatregelen ter bestrijding van de COVID-19-pandemie houdt. In Denderleeuw en Ninove zijn die:

Wandelen kan met max. 4 personen

  • Hou 1,5 m afstand
  • Gebruik als het druk wordt je mondkapje

Deze maatregelen gelden tot zondag 13 december 2020 en kunnen dan aangepast worden.

Wanneer:      Het parcours is permanent bepijld van zaterdag 12 december tot en met zondag 27 december 2020.

Vertrek:          Het vertrek is aan het parkje en parking schuin tegenover de kerk van Onze-Lieve-Vrouw ter nood (Huissegem kerk). Wolfsgracht 6 9470 Denderleeuw. Je kan ook aan het station van Iddergem vertrekken. Wel aan de westelijke zijde van de spoorwegovergang vertrekken bij het bord ‘u bent op de 6 en 12 Km’.

Afstanden:    6 Km en 12 Km. De 6 Km (5,9) gaat voor de helft samen met de 12 Km (12,1)

De wandelaars kunnen gedurende de ganse periode vrij vertrekken. Er is geen inschrijving en ook geen catering. Helaas is er met de corona maatregelen ook geen cafébezoek mogelijk. Dus zorg voor voldoende drank en eten!

Denderleeuw is zo een beetje een vergeten regio om wandelingen te organiseren. Met deze wandeling laten we jullie kennismaken met het gebied tussen Iddergem (deelgemeente van Denderleeuw) en Okegem (deelgemeente van Ninove).

Van aan onze vertrekplaats gaan we gezamenlijk naar de spoorweg en dan duiken we de natuur in. Een smal wegje brengt ons bij de visvijvers en de achterzijde van de kerk. We steken dan de Molenbeek over en volgen een eind de vallei. Vervolgens stappen we langs de zoom van het bos naar een spoorovergang. Hier gaan de stappers van de 6 Km langs een rustig paadje terug naar Iddergem. Het is een mooi stukje natuur naast de spoorlijn. Aan het station wordt nog een lusje tot aan het voetbalstadion gemaakt.

De stappers van de 12 Km gaan van aan de spoorovergang verder naar Okegem-dorp. Vandaar stappen ze langs rustige wegen naar de Ninoofsesteenweg en via een mooi paadje bereiken ze dan Iddergem dorp. De kerk is al van ver te zien, ze stappen er naast  en komen langs de andere zijde van het dorp in de uitgestrekte kouters van Denderleeuw terecht. Ze wandelen er helemaal door tot aan de Sint Augustinuskapel. Het is daar een wandel- en fietsknooppunt waar zes wegen samenkomen. Zij nemen de weg terug naar de vertrekplaats en stappen eerst nog langs de Vlamovenvijver. De Vlamovenvijver is ontstaan door vroegere leemontginning. Ze maken tenslotte nog een ommetje langs het voetbalstadion waar ze de stappers van de 6 Km vervoegen.

 

Foto’s op  https://photos.app.goo.gl/u4avfHMjQqX5SD1T6 (12 Km)                                                         Hieronder kunnen de GPX – GDB bestanden worden gedownload          

  en    https://photos.app.goo.gl/LJ1dv5NSFTWPVdYE7  ( 6 km )                                                                     GPX  6 km        GPX 12 km      GDB 6 km     GDB 12 km                                                                                         

Inlichtingen: Patrick De Schrijver : 0477 / 72 02 47

                              François Rits : 0497 / 86 72  16