Wandelweekend Oostduinkerke

We hadden er al lang naar uitgekeken en vrijdag 24 september was het dan zover. Onze eerste verplaatsing in groep sinds 2 jaar ging van start.

De weermannen hadden niet veel goeds voorspeld en bij het vertrek was het hier rond Hekelgem ook zwaar bewolkt.Op de afspraak in Lo-Reninge scheen echter de zon en kon onze vakantie echt beginnen.

Onze eerste afspraak was in de befaamde koekjesfabriek van de familie Destrooper. We leerden er het ontstaan en de geschiedenis van het bedrijf kennen. Op het einde van het bezoek konden we bij een tas koffie genieten van het uitgebreide gamma aan koekjes.

Wie nog honger en dorst had kon daarna in het centrum van het gezellige dorpje wat eten en drinken.

Na een korte wandeling door het dorp konden we naar DomeinWesthoek vertrekken. Het inchecken verliep vlot en voor het avondeten hebben we de omgeving en het zonneterras van het hotel nog verkend

Zaterdagmorgen was het afspraak bij garnaalvisser Dominique. De huifkar en de garnaalvisser stonden ons al op te wachten. We reden met z’n allen door Oostduinkerke naar het strand en kregen nog een deskundige uitleg over de technieken en voorzorgen bij deze speciale manier van vissen. Daarna mochten we de vers gevangen garnalen pellen en proeven.

In de namiddag zijn we in groep naar Nieuwpoort-Bad gestapt.Op de pier was het erg druk en er zaten veel vissers. Aan de overzijde van de Ijzer zagen we de zeehonden baden.

’s Avonds was er bingo. Iedereen had prijs en alles werd gezellig aan elkaar gepraat door Fanny en Patrick.

Zondag was het grote wandeldag. Er was keuze in afstanden van 6 tot 22 km en wie wilde kon op eigen ritme door de winkelstraten van Nieuwpoort of Oostende  slenteren.

Wie nog niet moe was kon met Veerle naar de bloemententoonstelling ” koket Koksijde” in Koksijde gaan.

Maandag, alweer de laatste dag van ons wandelweekend was de zon niet meer van de partij. We zijn Veurne in de regen gaan bekijken. Het is een klein gezellig stadje met vele oude gebouwen,een mooi parkje en natuurlijk is Will Tura op vele plaatsen aanwezig.

We reden daarna terug naar huis en konden terugkijken op een geslaagd en deugddoend wandelweeked.Hiervoor dank aan Veerle dieervoor gezorgd heeft dat alles vlekkeloos verlopen is.

 

 Foto’s (ons bezorgd door François, waarvoor dank )