Wandelweekend 2020  + verkenning

Weekend Renesse 2020 ( vrijdag 17 tot maandag 20/04/2020)

Voor ons wandelweekend 2020 trekken we terug naar Renesse in Zeeland ( NL). Vanuit onze thuisbasis is het zo’n 150 km rijden. We zullen terug logeren in het Hamphire hotel. Bij ons vorig wandelweekend daar was iedereen tevreden met de service en ook de  wandelmogelijkheden en uitstappen in de omgeving waren uitstekend.                                                                                                                                                                                                                                De prijs voor 3 nachten op basis van halfpension ( kamer, ontbijt en avondmaal) bedraagt 255.00 euro per persoon in een tweepersoonskamer. Hier komt nog 8.85 euro ( 2.95 euro per dag) per persoon verblijftaks bij. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt 400.00 euro en hier komt ook nog de verblijftaks van 8.85 euro bij.                                                                                                                                                                                                                                       Veerle zorgt dit jaar voor de relatie met het hotel en ze wil graag zo spoedig mogelijk weten wie van onze leden interesse heeft in het wandelweekend. Er zijn nog voldoende kamers vrij maar men vraagt toch om zo spoedig mogelijk het juiste aantal kamers mede te delen.  Je kan Veerle bereiken op het mailadres : lievensveerle@telenet.be  , Telefonisch 053/41 04 09 of 0479/37 89 83. De inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot.                                                                                     

Wij vragen een voorschot van 125.00 euro pp voor een tweepersoonskamer en 150.00 euro voor een éénpersoonskamer. Uiterste datum van betaling is 15 december 2019. Betalingen gebeuren door overschrijving op de bankrekening van onze club: BE89 3631 4652 3085 van Wandelclub De Pajotten Hekelgem VZW. Het saldo dient voldaan te worden tegen 1 maart 2020. Gelieve bij inschrijving ook aan te geven of jullie een kamer op het gelijkvloers willen en/of jullie kampen met bepaalde voedselallergieën. Het hotel heeft beloofd daar in de mate van het mogelijke rekening mee te houden.  Leden van het bestuur gaan eind september op verkenning. Begin oktober brengen we jullie op de hoogte van het programma en de te volgen reisweg. We zorgen in alle geval voor een gevarieerd aanbod. Verder garanderen wij dat de geplande wandelingen en uitstappen doorgaan zoals voorzien in het programma wat de weersomstandigheden ook mogen zijn.       Meer info over het hotel : http://hampshire-hotels.be/hampshire-hotel-renesse.     

Nog enkele interessante weetjes:

Renesse is een charmante badplaats op Schouwen – Duiveland, het grootste eiland van Zeeland. Renesse staat bekend om zijn lange, witte zandstranden met tal van strandpaviljoens en watersportmogelijkheden. In de zomermaanden kan het er erg druk zijn. Families met kinderen maar ook jongeren komen graag naar Renesse omwille van zijn talrijke mogelijkheden aan ontspanning; strand en zee en de vele watersportmogeljkheden maken Renesse zeer geliefd bij de toeristen. Ook wandelaars en fietsliefhebbers komen graag naar het eilend omwille van de heerlijke fiets- en wandelmogelijkheden.  

In het centrum is het heerlijk om te slenteren en te shoppen. Zelfs de reis richting de badplaats is een beleving: vanuit het zuiden kom je over de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering, vanuit het noorden komt u over de Brouwersdam. Je merkt het: voor elk wat wils

Verkenning wandelweekend 2020

Van 16 tot 18 september zijn we met enkele bestuursleden het wandelweekend van 17 tot 20 april 2020 gaan voorbereiden.

Het is ons gelukt om volledige andere wandelparcours uit  te stippelen dan bij het vorige bezoek aan Renesse. Voor elke wandeling is er een korte ( ongeveer 4 km) een middellange ( ongeveer 8  tot 10 km ) en een langere afstand ( tot 20 km) vastgelegd. 

Voor elke afstand hebben we getracht om zoveel mogelijk de verscheidenheid in natuur aan bod te laten komen. 

Op vrijdag 17 april 2020 komen we samen op de gratis parking van Zierikzee. We maken er een korte stadswandeling. Na een vrij middagmaal rijden we samen richting Renesse en nemen er onze intrek in het hotel. Na de welkomstdrink maken we een kleine wandeling naar het centrum ven Renesse.

Opzaterdag 18 april verkennen we de ruimere omgeving van ons hotel. We maken een wandeling richting strand door een bosrijk gebied afgewisseld met wandelpaden door de brakke gronden. We wandelen een eindje de kustlijn af om langs de Vroonplas en Vroongronden  het centrum ven Renesse te bereiken. Hier kunnen we een vrij middagmaal gebruiken of iets drinken in de drank- en eethuisjes.

Na de middag rijden we met de auto naar Serooskerke aan de Oosterschelde. Na een autorit van hooguit 10 minuten vertrekken we vanop de gratis parking voor een tocht door het natuurpark ‘De Schelphoek ‘ en ” De Prunje’ . Vanuit de uitkijkpost in dit natuurgebied hebben we een prachtig uitzicht over de hele omgevig: de Deltawerken, Neeltje Jans, Zierikzee en de Oosterschelde.

Zondag wordt de grote wandeldag. We vertrekken vanuit het hotel langs rustige wandelpaden en bosrijk gebied naar Haamstede. Door de ‘Zeepeduinen’ gaat het via wandelpaden en boswegen richting kust. Langs het strand en de kustlijn keren we terug richting Renesse

Na het uitchecken  in het hotel op maandag is het tijd om huiswaarts te keren. Maar eens we de Zeelandbrug zijn overgereden willen we toch nog een bezoek brengen aan het charmante stadje Goes. We verkennen  het stadje door een kleine stadswandeling en kunnen een vrij middagmaal nemen  op de vele pleintjes met gezellige terrasjes. Hier sluiten wij het wandelweeked af. 

Wie wenst kan verder snuisteren in de vele  winkeltjes en boetikjes van Goes. Goes is een echt winkelparadijs.

Wij, verkenners van het weekend zijn overtuigd van het aanbod in ons programma. We wachten met spanning af om onze bevindingen met jullie te delen en hopen uiteraard op een talrijke aanwezigheid. 

Wanneer het programma verder uitgewerkt is, krijgen jullie een gedetailleerde planning met de timing van de activiteiten.