Lentetocht 2022

 

Wanneer : 26 maart 2022


Starturen : Vrij tussen 07u30 en 15u00

Aankomst : Ten laatste tegen 17 u 30

Afstanden : 4 ( rolstoelen)  – 7 – 9 – 14 – 21

Inschrijvingsgeld: € 3,00 ; korting federatieleden €1.50 op vertoon van 
lidkaart ; – 12-jarigen gratis

 

 

 

 

Meer info volgt later

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herfsttocht 2021

 

Wanneer:      Zondag 31 oktober 2021
Startplaats:    Go! Atheneum Affligemsestraat 100 1770 Liedekerke
Afstanden:    5 km, 7 km, 11 km, 16 km en 20km
Starten kan van 7.30 uur tot 15.00 uur. Aankomst voor 17.30 uur
Natuurlijk zullen zowel de organisatie als de wandelaars zich aan de geldende regels ter bestrijding van de coronapandemie moeten houden. Safety first! Gezien de nieuwe verstrengingen van het Coronabeleid raden we de wandelaars aan een mondmasker te gebruiken in de start- en vertrekzaal. Onze medewerkers zullen het ook dragen.
Controle op het Covid Safe Ticket is nog niet van toepassing maar de gemeentelijke maatregelen kunnen wel nog aangepast worden

Voor de rolwagens hebben we een parcours van 5 km langs de Dender en het station van Liedekerke. Alle andere afstanden stappen door het Liedekerkebos en langs de Ommegang ter Muilen (de kapelletjes).

De kortste afstand (7 km) heeft geen rustpost, alle andere afstanden stappen naar de rustpost in de parochiezaal St Jozef in Sint-Katherina-Lombeek.

Wie de omgeving nog wat meer wil verkennen kan vanuit de rustpost nog een ommetje richting Ternat maken. De grootste afstand stapt ook door het natuurgebied De Valier. Dit is een mooi stukje natuur dicht bij het station van Liedekerke. 

 

 

 

 

 Abdijtocht 2021                       

Wanneer :      Zaterdag 21 augustus 2021
Startplaats :  Gemeentelijke culturele ontmoetingsplaats ‘ t Gildenhuis
                         Kerkstraat  82 – 1790 Affligem
Afstanden :   6, 10, 14 en 20 km
Vertrek :         van 7.00 tot 15.00 uur

Met het verdwijnen van onze vertrekplaats aan de Abdij zijn we moeten uitwijken naar een zaal in het centrum van Hekelgem. ” ‘T Gildenhuis” is een gerenoveerde zaal achter jeugdhuis Avilo.
Het is voor de kleine afstanden moeilijk aan de Abdij te geraken en daarom zullen alleen de afstanden van 14 en 20 km er voorbij stappen.Voor de rolstoelgebruikers en kinderwagens is een volledig verhard parcours voorzien van 6 km.(5.3). Ze stappen rondom Hekelgem met mooie zichten op het centrum en de Boekhoutmolen.
Ze stappen langs de Abdij ( behalve de 10 km) en door het Kluisbos.Wie de langste afstand stapt kan nog de omveving van Mijlbeek en Immerzeel verkennen en maakt nog een ommetje door het Kluisbos.
We hopen dat tegen de tijd van de Abdijtocht het coronavirus voldoende zal verdreven zijn om er  een “normale’ wandeling te kunnen van maken.
We zijn dan ook nog op zoek naar helpende handen welke zich voor hun wandelclub willen nuttig maken. Geïnteresseerden kunnen zich bij één van de bestuursleden melden. Wij, als bestuur zullen er alles aan doen om de organisatie van onze wandeltocht zowel voor de wandelaars als voor de helpers veilig te laten verlopen.

 

 
 

 

 

                                       

  

 

 

Deze tocht werd vervangen door een “Coronatocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herfsttocht 2020 op 27 oktober 2020 

 

 

 

Ten gevolge van de   beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen op  12 maart jongsleden in verband met het Coronavirus zijn alle geplande wandelingen van Wandelsport Vlaanderen tot nader order geannuleerd. Onze herfsttocht is daar dus één van.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abdijtocht 2020  op 22 augustus 2020

Ten gevolge van de   beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen op  12 maart jongsleden in verband met het Coronavirus zijn alle geplande wandelingen van Wandelsport Vlaanderen tot nader order geannuleerd. Onze Abdijtocht is daar dus één van.

De corona maatregelen zijn nu versoepeld maar opletten is zeker nog nodig, het virus is nog niet weg hé! Ook onze clubwandelingen kunnen zeker tot eind juni niet doorgaan en de meeste gemeentebesturen laten ook tot eind augustus geen grote bijeenkomsten op hun grondgebied toe. Zo ook Affligem niet en onze Abdijtocht van 22 augustus gaat niet door.

Voor onze Herfsttocht wachten we nog af. Er zijn nog geen richtlijnen hoe de wandelclubs de vertrekzalen en de omlopen moeten organiseren. Het moet voor de wandelaars, maar ook voor de medewerkers allemaal veilig kunnen verlopen. Onze wandelclub zal dit jaar dus maximaal één wandeltocht organiseren.

 

 

 

 

 

Sinksentocht van 31 mei 2020

 

Ten gevolge van de   beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen op  12 maart jongsleden in verband met het Coronavirus zijn alle geplande wandelingen van Wandelsport Vlaanderen tot nader order geannuleerd. Onze Sinksentocht is daar dus één van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lentetocht 2020

 

Ten gevolge van de   beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen op  12 maart jongsleden in verband met het Coronavirus zijn alle geplande wandelingen van Wandelsport Vlaanderen tot nader order geannuleerd. Onze Lentetocht is daar dus één van.

Dus onze Lentetocht van 28 maart gaat NIET door.

——————————————————————————————————-

 

 

 

Uitgestelde Lentetocht 2020

Corona heeft dus ook bij ons toegeslagen en onze Lentetocht kan dit jaar niet doorgaan. Spijtig maar het kan niet anders.

De verkenningen zijn gedaan en we houden de parcours maar in reserve. Tijdens het danketentje voor de helpers hadden we voorgesteld om het parcours van de 9 Km op 28 maart met een groepje Pajotten te wandelen. Dit blijkt nu toch niet zo’n goed idee te zijn want we moeten zoveel mogelijk contacten tussen personen vermijden.

Zolang het nog mogelijk is (of anders na de epidemie) kan elkeen wel het parcours van de 9 Km op eigen houtje wandelen. Je vindt een kaartje en de GPS bestanden van dit parcours hieronder. De 9 Km is overal begaanbaar en komt voorbij de Zepposmolen. Voor de andere afstanden moet het wel wat droger zijn om ze zonder natte voeten te kunnen bewandelen.

Het vertrekadres is Kapelleweide 13 1790 Roosdaal (Ledeberg).

Tijdens mijn laatste verkenning heb ik ook nog wat foto’s genomen en ik heb aan Willy gevraagd om de link naar die foto’s hier te plaatsen.

https://photos.app.goo.gl/gkWwH1HYrLGvUVe29

Het verslag van de verkenning Lentetocht met GPS bestand op 12 maart 2020 vinden jullie op:

http://blog.seniorennet.be/wandelman/

François 

 

 

 

 

– Herfsttocht 2019 op 27 oktober 2019

Wanneer :  zondag 27 oktober 2019

Startplaats : GO! Atheneum Liedekerke, Affligemsestraat 100 , 1770 Liedekerke 

Afstanden : 5, 8, 12 en 18 km

Starten kan van 8.00 uur tot 15.00. Aankomst voor 17u30. Opgepast verandering naar winteruur!

Zoals vorig jaar vertrekken we voor onze Herfsttocht weer vanuit het Atheneum (KTA) in Liedekerke. Voor de laatste keer gaan we naar de rustpost in de parochiezaal Sint-Jozef in Sint-Katherina-Lombeek.

De langere afstanden stappen door het Liedekerkebos en  Hertigembos. De korte afstanden en het parcours voor mindervaliden blijven in de buurt van Liedekerke en de Dender. De grootste afstand maakt nog een lus richting Sint-Katherina- Lombeek ( Ternat). 

Details van het parcours zullen later medegedeeld worden. In de maand oktober zijn er 2 verkenningen van het parcours voorzien.

Het bestuur hoopt jullie talrijk te mogen begroeten en wenst jullie een rustgevende herfstwandeling toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herfsttocht

Zondag 27 oktober 2019

 

Afstanden

Afstand

Juiste afstand

Rustpost na

Lus

Rustpost (2de maal) na

Rest

Rolstoelgebruikers

Kinderwagens

5 Km

5,2 Km

 

 

 

 

                                                    ja

9 Km

9,9 Km

5,0 Km

 

 

4,9 Km

                                                    Neen

13 Km

13,4 Km

7,1 Km

 

 

6,3 Km

                                                    Neen

18 Km

17,7 Km

5,0 Km

7,8 Km

12,8 Km

4,9 Km

                                                    Neen

21 Km

21,2 Km

7,1 Km

7,8 Km

14,9 Km

6,3 Km

                                                    Neen

        
 

 

Parcours 5 Km: Wandeling voor rolstoelgebruikers en kinderwagens maar ook best te genieten door gewone wandelaars. Het is een verhard parcours door het centrum van Liedekerke maar ook langs(niet door) het natuurgebied “Vallei van de Palitsebeek” en zichten op de Dendervallei.

Parcours 9- en 13 Km: Wandelingen door het Liedekerkebos en Hertigembos. De 13 Km stapt ook nog langs de vallei van de Bellebeek in Essene.

Lus 7,8 Km: De grotere afstanden kunnen vanuit de rustpost in Sint-Jozef nog een lus naar het centrum van Sint-Katherina-Lombeek wandelen. Een afwisselend parcours met kleine, maar mooie stukjes natuur.

———————————————————————————————————————————————————————————–

– Abdijtocht 2019 op 17 augustus 2019

Onze Abdijtocht start zoals steeds in ons Clublokaal Gasthof d’Oude Brouwerij

De voorziene afsanden zijn 6,  12,  en 18 km en een parcours voor andersvaliden en kinderwagens

Dit jaar is de rustpost in het zaaltje ‘Bij Ingrid’ op het Dorp in Meldert.

Voor de verschillende afstanden worden, zoals steeds, rustige wegen met heel veel natuurschoon uitgezocht. Vanaf dit jaar is het Kluisbos toegankelijk, waarschijnlijk zal dit opgenomen worden in het parcours van de lange afstanden.

Noteer alvast deze datum in jullie agenda

———————————————————————————————————————–    Zoals gewoonlijk hoopten we op “Pajottenweer” – helaas lieten de weergoden ons deze keer min of meer in de steek. Het begon ’s morgens met wat motregen, een fikse regenbui in de voormiddag en eindigde met kwakkelweer in de namiddag. Gelukkig lieten de zowat 950 wandelaars dit niet aan het hart komen. De stappers konden zich best verwarmen want de temperatuur viel wel best mee, en waren  ze niet nat van de regen dan wel van het zweet. 

De parcoursmeester had, zoals gewoonlijk voor mooie omlopen met veel natuur gezorgd, o.a. een lus door het Kravaalbos in Meldert. Er werden ook 2 nieuwe stukken  aangedaan. Enerzijds een uitbreiding van het wandelnetwerk in de Koudenbergbeekvallei (  deze wandelweg loopt op de oude dam rond de toenmalige visvijvers van de Abdij) en anderzijds nieuwe wandelwegen in het Kluizenbos. Deze nieuwe paden, die voor het eerst opgenomen werden in onze parcours, zijn pas recent opengesteld voor het publiek, het eerste door de gemeente Affligem en het tweede door Natuurpunt. Volgens de commentaren die we kregen viel deze natuurwandeling bij de wandelaars zeer in de smaak.

We kunnen eens te  meer terugblikken – ondanks de mindere weersomstandigheden – op een geslaagde tocht. 

Nogmaals bedankt aan allen die zich ingezet hebben om deze inrichting tot een goed einde te brengen. Bedankt ook aan alle wandelaars, we hopen jullie op een volgende wandeling terug te zien. 

Wij danken Annie en Chris van de Heidetochten voor het ter beschikking stellen van de foto’s

—————————————————————————————————————————————————————————————–

– Sinksentocht 2019 op 9 juni 2019 ( Sinksen)

Wanneer : zondag 9 juni 2019 ( Sinksen)

Startlocatie : Cultuurzaal Sanderus, Bellestraat 99   1790 Hekelgem

Afstanden : 4 tot 30 km

Vertrek vanaf 07.00 uur

Punten 20 ( als wandelaar of helper)

Iets meer dan 2 maand na onze Lentetocht komt de Sinksentocht er al aan. Traditioneel onze voornaamste wandeling. Het is onze promotietocht maar toch zullen we dit jaar enige concurrentie van een naburige club mogen verwachten. Zoals bij al onze wandelingen is er de mogelijheid om aan onze verkenningen gewoon als wandelaar deel te nemen. Meer details vind je in de wandelkalender. De korte afstanden wandelen door het centrum van Teralfene ( 4 km ) en Hekelgem ( 6 km ) . Deze parcours zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Langere afstanden gaan door de mooiste stukjes Pajottenland van Hekelgem en Essene. De rustpost is in de parochiezaal van Essene. Wie meer dan 20 km wil stappen kan de streek van Asbeek en Asse-Ter-Heide verkennen. Er zijn daar wel wat pittige beklimmingen maar ook veel natuur. Dit jaar is er geen caférust voorzien. Er worden dus 2 lussen vanuit de rustpost in Essene gewandeld.   

 

Deze link geeft een korte beschrijving van het parcours

https://www.wandelclubdepajotten.be/wp-content/uploads/2019/06/Korte-beschrijving-parcours-Sinksentocht-2019.pdf

 

 

 

 

 

– Lentetocht 2019 op 30 maart 2019

Wanneer :         Zaterdag 30 maart 2019

Startplaats:      Zaal De Kluis, Kapelleweide 13, Ledeberg-Pamel

Afstanden:       4, 7, 9 , 14 en 21 km

Vertrek:             Tussen 8 en 15.00 uur

Inschrijving:     € 1.10 voor de leden en 1.50 € voor niet leden, kinderen – 12 jaar gratis

Klik op deze link voor meer informatie  lentetocht 
 

De parcours kunnen bekeken worden in het fotoalbum : Lentetocht 2019 

 

 

 

 

 

 

 

– Herfsttocht 2017 op zondag 29 oktober 2017

Wanneer :          Zondag 29 oktober 2017

Startplaats:       Sint – Gabriëlinstituut, Sint- Gabriëlstraat 152 te Liedekerke

Afstanden:         4 ,  8,  12 en 18 km

Starten kan tussen 8.00 u en 15.00 uur. Aankomst voor 17.30 uur

Onze Herfsttocht is synoniem voor een wandeling door het Liedekerkebos, het Hertigembos en de omgeving van de vallei van de Palitsebeek. Dit is dit jaar niet anders maar er zijn nu ook weer wat nieuwe te bewandelen plekjes bij. Alhoewel deze plekjes het hele jaar door mooie stukjes natuur zijn komen ze in dit seizoen toch wel het beste tot hun recht. Eén facet hiervan is de variatie aan paddestoelen. Als je goed rond kijkt zal je versteld staan aan wat er  allemaal te ontdekken is. We hopen natuurlijk dat het dit jaar even mooi herfstweer zal zijn als vorig jaar en we vele Pajotten en andere wandelaars zullen mogen begroeten.

De verkenningen gaan ditmaal door op woensdag 4 oktober om 13u30 en op vrijdag 6 oktober om 8u30. De afstanden zijn telkens ongeveer 12 km. Wie op 29 oktober van dienst is of wie zo’n verkenning eens wil meemaken is steeds welkom.

Nabeschouwing toegevoegd op 21/12/2017

De laatste zondag van oktober, einde van de zomertijd, maar ook de dag van onze Herfsttocht.De verkenningen vonden begin oktober plaats, de ene met mooi zomerweer, de andere in de regen. Parcourmeester François heeft zijn best gedaan om er weer een prachtige tocht van te maken. De herfstkleuren waren reeds volop te bewonderen. Zowel Liedekerkebos, Hertegembos, de vallei van de Palitsebeek en de Dendervallei kwamen aan bod. Hij liet ons kennismaken met de volledig vernieuwde stationsomgeving van Liedekerke. De weergoden, dat was andere koek…. in de loop van de week werd voor zondag veel regen en wind voorspeld…. we vreesden dus het ergste. Al bij al viel het weer  nog mee, op een stortbui in de vroege morgen – die Jonny noopte tot het  schuilen bij het ophangen van de splitsingen- en enkele druppels in de loop van de dag na. Deze voorspellingen en ook het feit dat er die dag maar eventjes 20 wandelingen waren, verspreid over heel Vlaanderen, hadden een invloed op het aantal wandelaars. Vorig jaar, bij heel mooi weer, haalden we 1699 deelnemers, nu moesten we ons tevreden stellen met 1157. Het is ook het vierde opeenvolgende jaar dat wwe afklokken boven de 5000 deelemers

De wandelaars waren eens te meer enthousiast over het parcours en de vlotte bediening

 

– Abdijtocht 2017 op 19/08/2017

Op zaterdag 19 augustus 2017 ging onze jaarlijkse Abdijtocht weer door met start aan ons clublokaal. Met een bang hartje startten we in het begin van de week aan de voorbereidingen – er werd voor het einde van de week rot slecht weer met heel veel regen voorspeld. Naarmate de week vorderde werden de voorspellingen bijgeschaafd in positieve richting zoadat wij uiteindelijk toch maar besloten om onze bestelde hoeveelheden niet aan te passen… en gelukkig maar.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           De weergoden trakteerden ons die zaterdag op mooi wandelweer. We konden genieten van een aangenaam zonnetje, niet al te warm en op een enkel buitje na rond de middag bleef het voor de rest van de dag droog. De wandelaars kregen een prachtig parcours, bijna uitsluitend langs bos- en veldwegen voorgeschoteld. Het resultaat: 1344 tevreden wandelaars en felicitaties voor de parcoursontwerper.  Door het feit dat er die dag amper wandelingen waren kwamen ze uit alle hoeken van het land; van Limburg tot de kust en zelfs een groot aantal uit Wallonië.  In de voormiddag hadden wij eigenlijk een paar handen te kort, toch dank aan alle helpers die hun uiterste best gedaan hebben zodat ook deze inrichting vlekkeloos verlopen is.

We hopen met de Herfsttocht ook op jullie medewerking te kunnen rekenen.

-Sinksentocht 2017 op 4 juni

Wanneer : zondag 4 juni 2017

Startlocatie: Zaal Sanderus, Bellekouter 99 te 1790 Hekelgem

Afstanden: 4 – 7 – 12 – 20 – 30 km

Vertrek tussen 7u30 en 15u00

Inschrijving: € 1.10 voor de leden,  €1.50  voor niet leden, kinder onder de 12 jaar gratis

De kleine afstanden blijven rond Hekelgem en Teralfene en zijn voornamelijk bedoeld voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Het zijn uitsluitend verharde wegen. 

De 12 km gaat naar de rustpost in de parochiezaal te Essene en van hieruit kunnen de lange afstandswandelaars nog één of twee lussen richting Asse wandelen. Zoals bij al onze wandelingen hebben we er nu ook weer naar gestreefd om een maximum aan natuur aan te bieden. Met de Sinksentocht is het Pajottenland op z’n groenst en als de weergoden ons dan niet in de steek laten wordt het zeker een prachtige wandeldag.

  

Lentetocht 2017 op zaterdag 25 maart  

Wanneer : Zaterdag 25 maart 2017

Startplaats : Zaal De Kluis, Kapelleweide 13 Roosdaal – Pamel

Afstanden: 4,7,9,14 en 21 km

Vertrek tussen 8.00 en 15.00 uur

Inschrijving: € 1.10 voor de leden,  €1.50  voor niet leden, kinder onder de 12 jaar gratis

De verkenningen van het parcours zijn gepland op woensdagen 28/02 ,7/03 en 14/03 telkens om 13u30.  Vertrek  aan de startzaal. Alle clubleden zijn welkom.

Zoals we van hem gewoon zijn zal Jonny weer voor een mooi parcours zorgen.

Let op: elektronische scanning op deze tocht – zorg dat je je lidkaart bij de hand hebt

———————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

Herfsttocht 2016        (  in het fotoalbum kan je al het mooie wat de natuur ons biedt aanschouwen )

Wanneer : Zondag 30 oktober 2016

Afstanden : 4, 6, 12 en 18 kmStarten kan tussen 8.00 uur en 15.00 uur. Aankomst voor 18.00 uur

Het is ondertussen weeral onze laatste wandeling van het jaar en we vertrekken ook dit jaar weer vanuit het Sint-Gabriëlinstituut in Liedekerke.

De kortste afstand is voor rolstoelgebruikers en gaat via verharde wegen naar het centrum van Liedekerke en langs het sportcomplex. De 6 km gaat langs veld- en boswegjes richting Pamel. De grotere afstanden gaan traditioneel door het Liedekerkebos en het Hertigembos.

De rustpost is dit jaar nog eens in Sint-Katharina-Lombeek ( Ternat) en vandaar kunnen de moedigen nog een lus richting Wambeek wandelen. Verkenningen zijn voorzien op woensdagen 5 en 12 oktober telkens om 13.30 uur. Vertrek aan het Sint-Gabriëlinstituut. 

Medewerkers kunnen van de wandeling ook genieten door deel te nemen aan de verkenningen ( ongeveer 12 km). Al de anderen verwachten we op 30 oktober voor een deugddoende herfstwandeling.

Reacties op onze Herfsttocht

Wintertijd … zomertijd…. dat was het scenario op zondag 30 oktober 2016, dag van onze Herfttocht. Behalve de kleuren van de natuur was er niets dat aan de herfst deed denken. Stralende zon, 17°, wandelaars in t-shirt…. ongezien in deze tijd van het jaar. Alhoewel de inschrijvingen ’s morgens traag op gang kwamen  kregen we een massa wandelaars over de vloer. We klokten uiteindelijk af op 1699 deelnemers waaronder 562 niet-leden.  Door de hoge opkomst waren we dan ook genoodzaakt om in de mate van het mogelijke broodjes, gebak en drank aan te vullen.  Naar het einde van de namiddag was zelfs onze voorraad Affligem uitgeput…. nooit meegemaakt.

Mede dankzij het prachtige parcours door de natuurgebieden in en rond Liedekerke kunnen we weer spreken van een zeer geslaagde tocht.

We kunnen voor 2016 opnieuw terugblikken op een geslaagd wandeljaar  met in het totaal 5631 wandelaars op onze 4 tochten. Dank aan de weergoden die viermaal voor Pajottenweer zorgden.

Het bestuur dankt alle wandelaars voor hun deelname, alle  medewerkers voor hun inzet en in het bijzonder de ontwerper van het parcours voor de mooie omloop.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

-Abdijtocht 2016

Zoals gewoonlijk start deze tocht aan ons clublokaal “Gasthof d’Oude Brouwerij”, in de onmiddellije omgeving van de Abdij van Affligem.Dit jaar gaat het terug richting Meldert.

We doorkruisen het gehucht Nievel en de Faluintjes. De lange afstand ( 18km) maakt vanuit de rustpost nog een lus in het Kravaalbos. Deze lus gaat deels over privéterrein, wij danken de eigenaars om dit toe te staan.

Om het uur trekking van een verrassingsprijs geschonken door Gasthof d’Oude Brouwerij.

Start: van 8.00 tot 15.00 uur – Aankomst voor 18.00 uur.

Afstanden : 6, 12 en 18 km (+ speciaal parcours voor andersvaliden.)

———————————————————————————————————————————————————————————————–

– Sinksentocht 2016

Wandelclub De Pajotten uit Hekelgem nodigt alle liefhebbers van een rustige wandeling uit op haar jaarlijkse Sinksentocht. Dit jaar tevens organisator van de Vlaams- Brabantse Wandeldag. Reeds 40 jaar wordt deze tocht telkens op Sinksen ingericht en telkens opnieuw mogen wij een zeer mooi aantal wandelaars verwelkomen. Iedereen kan deelnemen aan deze wandeling, individueel, in familieverband of in groep.
U bent welkom in het Bellekoutercomplex, Bellestraat 99 te Affligem waar u kan starten tussen 7.30 uur en 15.uur. Er is een keuze van 6 omlopen van ongeveer 4 km, 7 km, 12 km, 16 km, 20 km en 30 km. Het spreekt vanzelf dat u vrij bent de afstand te kiezen die u het best bevalt . Ook het wandeltempo  bepaalt uzelf. Uiterste limiet om de aankomst te bereiken is 18 uur.
Alle omlopen worden volledig uitgepijld en inschrijven kan aan de prijs van 1.50€ voor niet leden van een erkende wandelfederatie. Leden van dergelijke wandelfederatie krijgen een korting van 0.40 €.
Op alle trajecten worden er controle- of rustposten voorzien zodat u onderweg even kunt uitblazen. Deze posten worden bevoorraad met dranken en voedsel zodat er tegen zeer wandelvriendelijke prijzen iets kan gebruikt worden; er wordt koffie, taart, broodjes en frisdranken voorzien.

De omlopen werden met  veel zorg uitgekozen zodat  er kan gewandeld worden tussen veel natuurschoon en via rustige wandel- en veldwegen.  
De kortste afstand beperkt zich tot het grondgebied van Affligem. Middellange afstanden gaan tot Essene en Asbeek. De verste afstanden lopen eveneens over het grondgebied van Erembodegem, Denderleeuw en Teralfene.
Wie eens wil genieten van een mooie wandeling, de sfeer rond dergelijke wandelorganisatie of wie wil kennismaken met de activiteiten van onze wandelclub is van harte welkom.

Praktische info

Organisatie : Wandelclub De Pajotten   ( Aktivia lid nr 38 )
Start en aankomst: Bellekoutercomplex, Bellekouter 99 te 1790 Affligem
Afstanden:  4 – 7 – 12 – 16 – 20 en 30 km    Vrij vertrekken kan tussen 7u30 en 15.00 uur met laatste aankomst 18.00 uur.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————–

– Lentetocht 2016

Wanneer:           Zaterdag 27 maart 2016

 

 

Startplaats:       Zaal De Kluis, Kapelleweide 13, Leberg-Pamel

Afstanden:         4 – 7 – 9 – 14 en 21 km

Punten :            20 (voor helper en wandelaar)

De 4 en 7 km blijven op het grondgebied Roosdaal.

Voor de 4 km is er geen rustpost, maar voor de 7 km is er een rustpost in de startzaal.

De 9, 14 en 21 km gaan naar Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek waar de 9 km voorbij de Hertboommolen (ook de Tragische molen genoemd omdat er twee roofmoorden gepleegd werden, later ook de Zepposmolen omdat er de serie Kapitein Zeppos opgenomen werd).

De 14 en 21 km maken een omloop zonder molen, maar zoals de 9 km komen ze aan de rustpost ‘De Kring’ .

De 9 km keert dan terug naar de startzaal ‘de Kluis” te Leberg.

De 14 en 21 maken nog een lus in Lombeek en komen voor de 2e maal in ‘De Kring’ waarna ze samen met de 9 km terugkeren naar de startzaal ‘De Kluis’.

– Herfsttocht 2015

 

– Abdijtocht 2015

 

 

 

 

– Sinksentocht 2015

 

 

 

– Lentetocht 2015

 

 

 

 

 

 

 

– Herfsttocht 2014

 

 

– Abdijtocht 2014

 

 

– Sinksentocht 2014

 

 

– Lentetocht 2014