Eigen inrichtingen

 

– Herfsttocht 2019 op 27 oktober 2019

Onze Herfsttocht start dit jaar opnieuw  aan het GO! Atheneum ( KTA), Affligemstraat, 100, te 1770 Liedekerke.

Er zijn 4 omlopen met volgende afstanden : 4 – 8 – 12 en 20 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Abdijtocht 2019 op 17 augustus 2019

Onze Abdijtocht start zoals steeds in ons Clublokaal Gasthof d’Oude Brouwerij

De voorziene afsanden zijn 6,  12,  en 18 km en een parcours voor andersvaliden en kinderwagens

Dit jaar is de rustpost in het zaaltje ‘Bij Ingrid’ op het Dorp in Meldert.

Voor de verschillende afstanden worden, zoals steeds, rustige wegen met heel veel natuurschoon uitgezocht. Vanaf dit jaar is het Kluisbos toegankelijk, waarschijnlijk zal dit opgenomen worden in het parcours van de lange afstanden.

Noteer alvast deze datum in jullie agenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Sinksentocht 2019 op 9 juni 2019 ( Sinksen)

Wanneer : zondag 9 juni 2019 ( Sinksen)

Startlocatie : Cultuurzaal Sanderus, Bellestraat 99   1790 Hekelgem

Afstanden : 4 tot 30 km

Vertrek vanaf 07.00 uur

Punten 20 ( als wandelaar of helper)

Iets meer dan 2 maand na onze Lentetocht komt de Sinksentocht er al aan. Traditioneel onze voornaamste wandeling. Het is onze promotietocht maar toch zullen we dit jaar enige concurrentie van een naburige club mogen verwachten. Zoals bij al onze wandelingen is er de mogelijheid om aan onze verkenningen gewoon als wandelaar deel te nemen. Meer details vind je in de wandelkalender. De korte afstanden wandelen door het centrum van Teralfene ( 4 km ) en Hekelgem ( 6 km ) . Deze parcours zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Langere afstanden gaan door de mooiste stukjes Pajottenland van Hekelgem en Essene. De rustpost is in de parochiezaal van Essene. Wie meer dan 20 km wil stappen kan de streek van Asbeek en Asse-Ter-Heide verkennen. Er zijn daar wel wat pittige beklimmingen maar ook veel natuur. Dit jaar is er geen caférust voorzien. Er worden dus 2 lussen vanuit de rustpost in Essene gewandeld.   

 

Deze link geeft een korte beschrijving van het parcours

https://www.wandelclubdepajotten.be/wp-content/uploads/2019/06/Korte-beschrijving-parcours-Sinksentocht-2019.pdf

 

 

 

 

 

– Lentetocht 2019 op 30 maart 2019

 

 

Wanneer :         Zaterdag 30 maart 2019

Startplaats:      Zaal De Kluis, Kapelleweide 13, Ledeberg-Pamel

Afstanden:       4, 7, 9 , 14 en 21 km

Vertrek:             Tussen 8 en 15.00 uur

Inschrijving:     € 1.10 voor de leden en 1.50 € voor niet leden, kinderen – 12 jaar gratis

Klik op deze link voor meer informatie  lentetocht 
 

De parcours kunnen bekeken worden in het fotoalbum : Lentetocht 2019 

 

 

 

 

 

 

 

– Herfsttocht 2017 op zondag 29 oktober 2017

Wanneer :          Zondag 29 oktober 2017

Startplaats:       Sint – Gabriëlinstituut, Sint- Gabriëlstraat 152 te Liedekerke

Afstanden:         4 ,  8,  12 en 18 km

Starten kan tussen 8.00 u en 15.00 uur. Aankomst voor 17.30 uur

Onze Herfsttocht is synoniem voor een wandeling door het Liedekerkebos, het Hertigembos en de omgeving van de vallei van de Palitsebeek. Dit is dit jaar niet anders maar er zijn nu ook weer wat nieuwe te bewandelen plekjes bij. Alhoewel deze plekjes het hele jaar door mooie stukjes natuur zijn komen ze in dit seizoen toch wel het beste tot hun recht. Eén facet hiervan is de variatie aan paddestoelen. Als je goed rond kijkt zal je versteld staan aan wat er  allemaal te ontdekken is. We hopen natuurlijk dat het dit jaar even mooi herfstweer zal zijn als vorig jaar en we vele Pajotten en andere wandelaars zullen mogen begroeten.

De verkenningen gaan ditmaal door op woensdag 4 oktober om 13u30 en op vrijdag 6 oktober om 8u30. De afstanden zijn telkens ongeveer 12 km. Wie op 29 oktober van dienst is of wie zo’n verkenning eens wil meemaken is steeds welkom.

Nabeschouwing toegevoegd op 21/12/2017

De laatste zondag van oktober, einde van de zomertijd, maar ook de dag van onze Herfsttocht.De verkenningen vonden begin oktober plaats, de ene met mooi zomerweer, de andere in de regen. Parcourmeester François heeft zijn best gedaan om er weer een prachtige tocht van te maken. De herfstkleuren waren reeds volop te bewonderen. Zowel Liedekerkebos, Hertegembos, de vallei van de Palitsebeek en de Dendervallei kwamen aan bod. Hij liet ons kennismaken met de volledig vernieuwde stationsomgeving van Liedekerke. De weergoden, dat was andere koek…. in de loop van de week werd voor zondag veel regen en wind voorspeld…. we vreesden dus het ergste. Al bij al viel het weer  nog mee, op een stortbui in de vroege morgen – die Jonny noopte tot het  schuilen bij het ophangen van de splitsingen- en enkele druppels in de loop van de dag na. Deze voorspellingen en ook het feit dat er die dag maar eventjes 20 wandelingen waren, verspreid over heel Vlaanderen, hadden een invloed op het aantal wandelaars. Vorig jaar, bij heel mooi weer, haalden we 1699 deelnemers, nu moesten we ons tevreden stellen met 1157. Het is ook het vierde opeenvolgende jaar dat wwe afklokken boven de 5000 deelemers

De wandelaars waren eens te meer enthousiast over het parcours en de vlotte bediening

 

– Abdijtocht 2017 op 19/08/2017

Op zaterdag 19 augustus 2017 ging onze jaarlijkse Abdijtocht weer door met start aan ons clublokaal. Met een bang hartje startten we in het begin van de week aan de voorbereidingen – er werd voor het einde van de week rot slecht weer met heel veel regen voorspeld. Naarmate de week vorderde werden de voorspellingen bijgeschaafd in positieve richting zoadat wij uiteindelijk toch maar besloten om onze bestelde hoeveelheden niet aan te passen… en gelukkig maar.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           De weergoden trakteerden ons die zaterdag op mooi wandelweer. We konden genieten van een aangenaam zonnetje, niet al te warm en op een enkel buitje na rond de middag bleef het voor de rest van de dag droog. De wandelaars kregen een prachtig parcours, bijna uitsluitend langs bos- en veldwegen voorgeschoteld. Het resultaat: 1344 tevreden wandelaars en felicitaties voor de parcoursontwerper.  Door het feit dat er die dag amper wandelingen waren kwamen ze uit alle hoeken van het land; van Limburg tot de kust en zelfs een groot aantal uit Wallonië.  In de voormiddag hadden wij eigenlijk een paar handen te kort, toch dank aan alle helpers die hun uiterste best gedaan hebben zodat ook deze inrichting vlekkeloos verlopen is.

We hopen met de Herfsttocht ook op jullie medewerking te kunnen rekenen.

-Sinksentocht 2017 op 4 juni

Wanneer : zondag 4 juni 2017

Startlocatie: Zaal Sanderus, Bellekouter 99 te 1790 Hekelgem

Afstanden: 4 – 7 – 12 – 20 – 30 km

Vertrek tussen 7u30 en 15u00

Inschrijving: € 1.10 voor de leden,  €1.50  voor niet leden, kinder onder de 12 jaar gratis

De kleine afstanden blijven rond Hekelgem en Teralfene en zijn voornamelijk bedoeld voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Het zijn uitsluitend verharde wegen. 

De 12 km gaat naar de rustpost in de parochiezaal te Essene en van hieruit kunnen de lange afstandswandelaars nog één of twee lussen richting Asse wandelen. Zoals bij al onze wandelingen hebben we er nu ook weer naar gestreefd om een maximum aan natuur aan te bieden. Met de Sinksentocht is het Pajottenland op z’n groenst en als de weergoden ons dan niet in de steek laten wordt het zeker een prachtige wandeldag.

  

Lentetocht 2017 op zaterdag 25 maart  

Wanneer : Zaterdag 25 maart 2017

Startplaats : Zaal De Kluis, Kapelleweide 13 Roosdaal – Pamel

Afstanden: 4,7,9,14 en 21 km

Vertrek tussen 8.00 en 15.00 uur

Inschrijving: € 1.10 voor de leden,  €1.50  voor niet leden, kinder onder de 12 jaar gratis

De verkenningen van het parcours zijn gepland op woensdagen 28/02 ,7/03 en 14/03 telkens om 13u30.  Vertrek  aan de startzaal. Alle clubleden zijn welkom.

Zoals we van hem gewoon zijn zal Jonny weer voor een mooi parcours zorgen.

Let op: elektronische scanning op deze tocht – zorg dat je je lidkaart bij de hand hebt

————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Herfsttocht 2016        (  in het fotoalbum kan je al het mooie wat de natuur ons biedt aanschouwen )

Wanneer : Zondag 30 oktober 2016

Afstanden : 4, 6, 12 en 18 kmStarten kan tussen 8.00 uur en 15.00 uur. Aankomst voor 18.00 uur

Het is ondertussen weeral onze laatste wandeling van het jaar en we vertrekken ook dit jaar weer vanuit het Sint-Gabriëlinstituut in Liedekerke.

De kortste afstand is voor rolstoelgebruikers en gaat via verharde wegen naar het centrum van Liedekerke en langs het sportcomplex. De 6 km gaat langs veld- en boswegjes richting Pamel. De grotere afstanden gaan traditioneel door het Liedekerkebos en het Hertigembos.

De rustpost is dit jaar nog eens in Sint-Katharina-Lombeek ( Ternat) en vandaar kunnen de moedigen nog een lus richting Wambeek wandelen. Verkenningen zijn voorzien op woensdagen 5 en 12 oktober telkens om 13.30 uur. Vertrek aan het Sint-Gabriëlinstituut. 

Medewerkers kunnen van de wandeling ook genieten door deel te nemen aan de verkenningen ( ongeveer 12 km). Al de anderen verwachten we op 30 oktober voor een deugddoende herfstwandeling.

Reacties op onze Herfsttocht

Wintertijd … zomertijd…. dat was het scenario op zondag 30 oktober 2016, dag van onze Herfttocht. Behalve de kleuren van de natuur was er niets dat aan de herfst deed denken. Stralende zon, 17°, wandelaars in t-shirt…. ongezien in deze tijd van het jaar. Alhoewel de inschrijvingen ’s morgens traag op gang kwamen  kregen we een massa wandelaars over de vloer. We klokten uiteindelijk af op 1699 deelnemers waaronder 562 niet-leden.  Door de hoge opkomst waren we dan ook genoodzaakt om in de mate van het mogelijke broodjes, gebak en drank aan te vullen.  Naar het einde van de namiddag was zelfs onze voorraad Affligem uitgeput…. nooit meegemaakt.

Mede dankzij het prachtige parcours door de natuurgebieden in en rond Liedekerke kunnen we weer spreken van een zeer geslaagde tocht.

We kunnen voor 2016 opnieuw terugblikken op een geslaagd wandeljaar  met in het totaal 5631 wandelaars op onze 4 tochten. Dank aan de weergoden die viermaal voor Pajottenweer zorgden.

Het bestuur dankt alle wandelaars voor hun deelname, alle  medewerkers voor hun inzet en in het bijzonder de ontwerper van het parcours voor de mooie omloop.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

-Abdijtocht 2016

Zoals gewoonlijk start deze tocht aan ons clublokaal “Gasthof d’Oude Brouwerij”, in de onmiddellije omgeving van de Abdij van Affligem.Dit jaar gaat het terug richting Meldert.

We doorkruisen het gehucht Nievel en de Faluintjes. De lange afstand ( 18km) maakt vanuit de rustpost nog een lus in het Kravaalbos. Deze lus gaat deels over privéterrein, wij danken de eigenaars om dit toe te staan.

Om het uur trekking van een verrassingsprijs geschonken door Gasthof d’Oude Brouwerij.

Start: van 8.00 tot 15.00 uur – Aankomst voor 18.00 uur.

Afstanden : 6, 12 en 18 km (+ speciaal parcours voor andersvaliden.)

———————————————————————————————————————————————————————————————–

– Sinksentocht 2016

Wandelclub De Pajotten uit Hekelgem nodigt alle liefhebbers van een rustige wandeling uit op haar jaarlijkse Sinksentocht. Dit jaar tevens organisator van de Vlaams- Brabantse Wandeldag. Reeds 40 jaar wordt deze tocht telkens op Sinksen ingericht en telkens opnieuw mogen wij een zeer mooi aantal wandelaars verwelkomen. Iedereen kan deelnemen aan deze wandeling, individueel, in familieverband of in groep.
U bent welkom in het Bellekoutercomplex, Bellestraat 99 te Affligem waar u kan starten tussen 7.30 uur en 15.uur. Er is een keuze van 6 omlopen van ongeveer 4 km, 7 km, 12 km, 16 km, 20 km en 30 km. Het spreekt vanzelf dat u vrij bent de afstand te kiezen die u het best bevalt . Ook het wandeltempo  bepaalt uzelf. Uiterste limiet om de aankomst te bereiken is 18 uur.
Alle omlopen worden volledig uitgepijld en inschrijven kan aan de prijs van 1.50€ voor niet leden van een erkende wandelfederatie. Leden van dergelijke wandelfederatie krijgen een korting van 0.40 €.
Op alle trajecten worden er controle- of rustposten voorzien zodat u onderweg even kunt uitblazen. Deze posten worden bevoorraad met dranken en voedsel zodat er tegen zeer wandelvriendelijke prijzen iets kan gebruikt worden; er wordt koffie, taart, broodjes en frisdranken voorzien.

De omlopen werden met  veel zorg uitgekozen zodat  er kan gewandeld worden tussen veel natuurschoon en via rustige wandel- en veldwegen.  
De kortste afstand beperkt zich tot het grondgebied van Affligem. Middellange afstanden gaan tot Essene en Asbeek. De verste afstanden lopen eveneens over het grondgebied van Erembodegem, Denderleeuw en Teralfene.
Wie eens wil genieten van een mooie wandeling, de sfeer rond dergelijke wandelorganisatie of wie wil kennismaken met de activiteiten van onze wandelclub is van harte welkom.

Praktische info

Organisatie : Wandelclub De Pajotten   ( Aktivia lid nr 38 )
Start en aankomst: Bellekoutercomplex, Bellekouter 99 te 1790 Affligem
Afstanden:  4 – 7 – 12 – 16 – 20 en 30 km    Vrij vertrekken kan tussen 7u30 en 15.00 uur met laatste aankomst 18.00 uur.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————–

– Lentetocht 2016

Wanneer:           Zaterdag 27 maart 2016

 

 

Startplaats:       Zaal De Kluis, Kapelleweide 13, Leberg-Pamel

Afstanden:         4 – 7 – 9 – 14 en 21 km

Punten :            20 (voor helper en wandelaar)

De 4 en 7 km blijven op het grondgebied Roosdaal.

Voor de 4 km is er geen rustpost, maar voor de 7 km is er een rustpost in de startzaal.

De 9, 14 en 21 km gaan naar Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek waar de 9 km voorbij de Hertboommolen (ook de Tragische molen genoemd omdat er twee roofmoorden gepleegd werden, later ook de Zepposmolen omdat er de serie Kapitein Zeppos opgenomen werd).

De 14 en 21 km maken een omloop zonder molen, maar zoals de 9 km komen ze aan de rustpost ‘De Kring’ .

De 9 km keert dan terug naar de startzaal ‘de Kluis” te Leberg.

De 14 en 21 maken nog een lus in Lombeek en komen voor de 2e maal in ‘De Kring’ waarna ze samen met de 9 km terugkeren naar de startzaal ‘De Kluis’.

– Herfsttocht 2015

 

– Abdijtocht 2015

 

 

 

 

– Sinksentocht 2015

 

 

 

– Lentetocht 2015

 

 

 

 

 

 

 

– Herfsttocht 2014

 

 

– Abdijtocht 2014

 

 

– Sinksentocht 2014

 

 

– Lentetocht 2014